Terug naar Over

Stichting Huis van Vrede

Stichting Huis van Vrede, Zendingshuis Tasiilaq is een internationale stichting, die ten doel heeft het christelijke geloof in Oostgroenland te bevorderen en Gods liefde te laten ontdekken en ervaren onder de Oostgroenlanders. Om dit te realiseren willen we in Tasiilaq een huis bouwen, dat verschillend christelijk en sociaal werk kan faciliteren.

De stichting is opgericht in 2014 om te voorzien in de noodzaak om een faciliteit te creëren voor het christelijke werk, dat aan de oostkust van Groenland wordt gedaan.

Het bestuur bestaat uit 7 leden:

     

Linker foto: Van links naar rechts: Secretaris Hanne Eliassen (Noorwegen), Bestuurslid Tone Sæverås (Noorwegen),  Voorzitter Erna Eyjólfsdóttir (IJsland), Vice-Voorzitter Katharina de Graaf (Tasiilaq),  Penningmeester Anitse Ignatiussen (Tasiilaq) en Bestuurslid Peter de Graaf (Tasiilaq). Rechter foto:  Bestuurslid John Østergaard Nielsen (Denemarken).

Al sinds 2005 komt een deel van het bestuur twee keer per jaar naar Tasiilaq, het grootste dorp aan de oostkust van Groenland, om de mensen hier met het evangelie in aanraking te brengen. Dit zijn korte termijn zendingsreizen die door 5 mensen uit drie verschillende landen structureel worden gedaan. Het is hun verlangen om de mensen in Tasiilaq te bemoedigen en te trainen in Gods liefde.

John Østergaard Nielsen heeft tot 2018 als voorganger gewerkt in INO Nuuk en was de nationale leider van INO. INO heeft al jaren gebeden voor de oostkust en hebben geholpen om de kerk in Tasiilaq op te starten. Na dat zij christenen waren geworden in de Hoofdstad Nuuk, hebben Anitse Ignatiussen en haar man bijvoorbeeld Bijbelstudies gehouden toen zij terugkwamen in Tasiilaq.

In 2014 zijn Peter en Katharina de Graaf (www.lightingreenland.com) als zendelingen vanuit Nederland naar Tasiilaq, Oostgroenland, gekomen om het zendingswerk structureel vorm te geven en de jonge plaatselijke gelovigen in hun dagelijks leven te discipelen.

Peter en Katharina werken vanaf het begin van hun zendingswerk in Oostgroenland samen met de eerder genoemde korte termijn zendelingen. Ze hebben ook nauwe banden opgebouwd met de Groenlandse Pinksterkerk INO, die aan de westkust van Groenland verspreid is.

Vanuit de samenwerking in het zendingswerk in Oostgroenland tussen de verschillende partijen, die in het bestuur vertegenwoordigd zijn (korte termijn zendelingen, INO en Peter en Katharina de Graaf), is de stichting in het leven geroepen. Gezamenlijk willen wij voorzien in de ontbrekende ruimte voor het zendingswerk dat nu structureel en op lange termijn in Tasiilaq plaatsvindt.

IcelandDanishDutchEnglishGermanNorway