Tilbage til Om

Institutionen Fredens hus

Institutionen Fredens Hus, Missionshuset i Tasiilaq, er en international institution, der sigter på at fremme kristen tro i Østgrønland og lade Guds kærlighed blive opdaget og oplevet af østgrønlænderne. For at opnå dette, ønsker vi at bygge et missionshus i Tasiilaq, som kan facilitere forskelligt kristent arbejde.

Institutionen blev etableret i 2015 for at imødekomme behovet for at skabe et sted til det kristne arbejde der udføres på Grønlands østkyst.

Bestyrelsen består af 7 medlemmer:

          

Formand: Erna Eyjólfsdóttir (Iceland)
Næstformand: Katharina de Graaf (Tasiilaq)
Kasserer: Anitse Ignatussen (Tasiilaq)
Sekretær: Hanne Eliassen (Norway)
Bestyrelsesmedlem: John Østergaard Nielsen (Denmark)
Bestyrelsesmedlem: Tone Sæverås (Norway)
Bestyrelsesmedlem: Peter de Graaf (Tasiilaq)

Siden 2005 er en del af bestyrelsen kommet til Tasiilaq to gange om året for at bringe folk her i kontakt med evangeliet. Dette er kort-tids missions ture, der er gennemført af 5 mennesker fra forskellige lande. Deres passion er at opmuntre og udruste folk i Tasiilaq med Kristi kærlighed.

John Østergaard Nielsen har indtil 2018 været pastor i INO kirken (Grønlands Frikirke) i Nuuk, og var landsleder i INO. INO har bedt for Østgrønland i mange år og har hjulpet med at starte kirkearbejdet i Tasiilaq. For eksempel er Anitse Ignatiussen og hendes mand blevet troende og medlemmer i INO gennem deres ophold i hovedstaden. De har opstartet bibeltimer ved deres tilbagevenden til Tasiilaq.

I 2014 kom Peter og Katharina de Graaf (www.lightingreenland.com) som missionærer fra Holland til Tasiilaq, for at strukturere og organisere missionsarbejdet og for at disciple unge lokale troende i deres dagligdag. De har opbygget tætte bånd til Den Grønlandske Frikirke INO, som er meget udbredt på Vestkysten i Grønland.

Institutionen blev skabt ud af samarbejdet om missionsarbejdet i Østgrønland mellem de forskellige involverede i bestyrelsen (kort-tids missionærer, INO og Peter og Katharina de Graaf). Sammen ønsker vi at skaffe de manglende faciliteter til det kristne arbejde, så det kan vokse og bære meget frugt.

IcelandDanishDutchEnglishGermanNorway