Terug naar Huis van Vrede

Het bouwproject

De stichting Huis van Vrede heeft van de gemeente een uitstekende, centraal gelegen bouwplaats toegewezen gekregen. Op de toegewezen bouwplaats kan een huis worden gebouwd dat plaats biedt aan het plaatselijke christelijke werk: het Huis van de Vrede.

Het huis is gepland in samenwerking met een Deense architect (Christian Panbo). Zij hebben ervaring met de bouw in Groenland en ontwerpen zelfbouwhuizen die geschikt zijn voor het ruwe klimaat.

De zelfbouw huizen kunnen in korte tijd worden opgebouwd door niet vakkundige arbeiders onder leiding van een professional. Dit bespaart arbeidskosten, die anders ongeveer 50% van de projectkosten zouden uitmaken. Het bouwmateriaal wordt door de architect in een bouwpakket als geheel samengesteld en in de zomer via een containerschip naar Tasiilaq verzonden.
De bouwwerkzaamheden worden vervolgens opgepakt door lokale christenen en vrijwilligers uit het buitenland, onder leiding van een professionele timmerman.

Het gebouw heeft een afmeting van 7,40m x 17,25m. Op een oppervlakte van 127 m² bevat het een grote vergaderplaats, een kleinere ruimte die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor kinderwerk,  een keuken, een klein kantoor en twee toiletten.

De projectkosten worden geschat op 1.500.000 DKK (€ 200.000). Dit omvat fundament, het bouwpakket, loodgieterij, elektriciteit en schilderwerk evenals het transport van al het materiaal over land en over zee.

Als de financiën het toelaten, start het bouwproject in de zomer van 2020.

  

IcelandDanishDutchEnglishGermanNorway