Tilbage til Fredens Hus

Byggeprojektet

Institutionen Fredens Hus har modtaget en fremragende, centralt beliggende byggeplads af kommunen. På den tildelte byggeplads kan der bygges en bygning, der giver plads det lokale kristne arbejde: Fredens Hus.

Huset er planlagt i samarbejde med en dansk arkitekt (Christian Panbo). De har erfaring med at bygge i Grønland og designe byg-selv huse, som er regnede til det barske klima.

Byg-selv huse kan opføres af ikke-uddannet arbejdskraft med assistance af en professionel, på kort tid, med de medfølgende byggematerialer. Dette sparer arbejdsudgifter, som ellers kunne løbe op i 50% af omkostningerne ved projektet. Byggematerialerne er samlet i én bygge-pakke af arkitekten og sendt til Tasiilaq med containerskib om sommeren.
Byggearbejdet vil blive udført af lokale kristne og frivillige fra udlandet, under vejledning af en betalt professionel tømrer.

Bygningen har målene 7,40m x 17,25m. Den vil blive ca. 127 m² og indeholde en større mødesal, et mindre rum til fx børnearbejde, et køkken, et lille kontor og to toiletter (et med brusebad).

Projektet er beregnet til at koste 1.500.000 Dkk. Dette inkluderer fundament, bygge pakken, vvs, el arbejde og maling så vel som sø- og landtransport af byggematerialerne.

Hvis økonomien tillader det, vil projektet starte i sommeren 2020.

  

IcelandDanishDutchEnglishGermanNorway